Курка з індійським гарбузовим чатні

Курка з індійським гарбузовим чатні – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Підготувати всі інгредієнти для страви. Гарненько вимити курячі стегна, очистити гарбуз і половинку яблука від шкірки. Наколоти волоських горіхів, потім подрібнити їх до крихти середніх розмірів. Очистити цибулину.

Нарізати великим кубиком гарбуз, трохи дрібніше нашаткувати яблуко і маленькими кубиками – половинку цибулини.

Викласти гарбуз, яблуко і цибулю в жароустойчивую глибоку форму, злегка посолити, додати чорний перець і викласти тонкі скибочки вершкового масла. Для більш гармонійного і незвичайного смаку можна додати до гарбузової чатні часточки апельсина.

Натерти курячі стегна сіллю і меленим перцем, викласти у форму поверх овочів. Очистити перець чилі від насіння і нарізати близько п’яти кружечків у страву. Нарубати чилі соломкою і додати до овочів. Посипати м’ясо з овочами меленою паприкою і каррі. За бажанням, можна додати кумін, сушений часник і базилік.

Висипати до блюдо горіхову крихту, додати гілочки чебрецю. За бажанням, в страву можна додати цедру лимона або апельсина.
Накрити форму кришкою або щільно закрити фольгою. Відправити блюдо в духовку приблизно на годину. Запікати при 180-200 градусах до повної готовності м’яса.

Наше блюдо готове. Ароматна пряна курочка каррі з гострим гарбузовим чатні – ідеальний варіант для тематичного вечері. Це смак і фарби справжньої Індії. Приємного апетиту!