Куряче філе в гострому кисло-солодкому соусі з цукіні і грибами

Куряче філе в гострому кисло-солодкому соусі з цукіні і грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт цієї страви привезений з південної частини Китаю. Філе виходить дуже соковите і насичене різними смаками.

Інгредієнти

Філе куряче – 500 гр.
Корінь імбиру – 50 гр.
Цукіні – 1 шт.
Печериці свіжі – 500 гр.
Цибуля червоний – 3 шт.
Масло рослинне – 3-5 столових ложок
Коріандр мелений – 1 столова ложка
Зіра – 1 столова ложка
Кунжут – 1 столова ложка
Перець чилі мелений – 1 чайна ложка
Чорний кмин – 1,5 чайної ложки
Кориця мелена – 1/2 чайної ложки
Каррі – 1 столова ложка
Мед – 2 столові ложки
Кетчуп – 3 столові ложки
Оцет винний – 3 столові ложки
Оцет бальзамічний – 1 столова ложка
Гірчиця – 1 столова ложка
Соєвий соус – 70 мл
Олія оливкова – 3 столові ложки
Часник – 3 зубчики
Сіль – за смаком

Як приготувати Куряче філе в гострому кисло-солодкому соусі з цукіні і грибами

Страва не дуже складне в приготуванні. Продукти для його приготування доступні практично в будь-якому магазині.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для приготування курячого філе.


Змішати коріандр мелений, зіру, кунжут, перець чилі мелений, чорний кмин, мелену корицю і каррі.

До змішаних спецій видавити через землянку часник.

В ту тарілку натерти корінь імбиру на крупній тертці.

Додати мед.


Додати оливкову олію, бальзамічний оцет, соєвий соус, винний оцет, гірчицю і кетчуп. Зробити маринад.

Куряче філе порізати смужками.

Замаринувати філе куряче в маринаді на 20-30 хвилин.

Печериці порізати пластинками і обсмажити в сковороді з розігрітим рослинним маслом.

Викласти гриби з сковороди. Цибулю порізати півкільцями і обсмажити в тій же сковороді що і гриби.

Цукіні порізати довільно і обсмажити в тій же сковороді.

В окремій сковороді без додавання масла обсмажити замариноване куряче філе на сильному вогні. Коли маринад трохи випарується (приблизно на 1/2), додати обсмажені гриби, цибулю, кабачки. Обсмажити все разом близько 10 хвилин на середньому вогні.

Блюдо готове. Найкраще подавати з відварним рисом. Приємного апетиту!