Запечена курка в маринаді

Запечена курка в маринаді – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Курка – страва, без якого не обходиться не один святковий стіл, не один сімейний вечерю. М’ясо курки прекрасно піддається запіканню. В духовці вона виходить соковитою, рум’яної, а якщо приготувати курку в маринаді, то надзвичайно ароматної.

Інгредієнти

курка – 1 шт
майонз – 3 сталовые ложки
гірчиця – 1 чайна ложка
сіль – за смаком
спеції – за смаком

Як приготувати Запечена курка в маринаді

Для приготування нашого страви нам знадобиться ціла тушка курки, майонез, гірчиця, спеції і сіль. Щоб замаринувати курку, багато часу не треба. Це м’ясо дуже швидко вбирає будь-маринад. Досить дати її пару хвилин постояти в ньому, і смак буде чудовий. Для цього можна використовувати будь-які інгредієнти, звичайно, потрібно враховувати їх поєднання. Ми будемо використовувати майонезно-гірчичний маринад. Запікати будемо без використання олії на папері для випікання.

Покроковий рецепт

Для початку, ретельно промиємо тушку.

Потім разрежем навпіл зі сторони грудки. Спинну частину небагато потрібно розламати, щоб тушка рівно лягла на деко.

Деко застеляємо папером для випікання. Робимо це для того, щоб курочка не прилипла до форми, і щоб уникнути використання рослинного масла. На деко викладаємо тушку розрізаною частиною вниз.

Маринад не обов’язково готувати в окремому посуді. Можна додати всі інгредієнти прямо на курочку, адже у нас він не рідкий. Додаємо майонез, гірчицю, сіль і спеції на тушку.

запікати близько 1 години

Тепер все ретельно змішуємо і натираємо курку. Нижню частину також промазуємо маринадом. Розігріваємо Духовку попередньо, ставимо деко з куркою запікатися при температурі 220 градусів. Запікання займе близько години. Періодично потрібно поглядати за стравою, для того, щоб курка запікалася рівномірно. Не потрібно виставляти занадто велику температуру, щоб вся тушка рівномірно приготувалася. Якщо встановити високу температуру, скоринка почне пригорати, а всередині ще буде сире м’ясо. Я перевіряю готовність зубочисткою, не повинно бути крові, м’ясо м’яке.

Як тільки блюдо готове, дістаємо з духовки і викладаємо на тарілку. Прикрасити страву можна салатними листям. Наша рум’яна і ароматна курочка готова. Крім смаку, плюс нашого страви в тому, що воно виготовлено без використання олії, у власному соку. А значить, відсутні зайві калорії. Приємного апетиту!