Котлети по-київськи – не саме легке блюдо, але і не складне
Інгредієнти
Для начинки: | |
вершкового масла, розм’якшеного – 100 г | |
часник рубаний – 3-4 зубчики | |
свіжої петрушки – 1 велика жменька близько ½ склянки нарізаної | |
свіжий зелений лук – близько ¼ чашки,нарізаний | |
сіль перець – за смаком | |
Для котлет: | |
курячі грудки без шкіри без кісток – 4 великі | |
сир пармезан – ½ склянки | |
панірувальні сухарі – 1 чашка | |
свіжа петрушка, порізана – кілька листочків | |
яйця курячі – 2 шт. | |
сіль перець – за смаком | |
борошно – 1 склянка |
Котлети по-київськи дуже просто готується, але часу на приготування йде багато. Що трохи скоротити цей час, можна начинку (масло з травами і часником) приготувати заздалегідь.
Покроковий рецепт
Готуємо начинку:
1. Помістіть інгредієнти для начинки в чашу кухонного комбайна або блендера. Подрібнюйте всі продукти до тих пір, поки трави не нарежутся дрібно, а масло не перетвориться в пюре.
2. Тепер перекладіть масляну начинку з травами поліетиленову плівку і сформуйте ковбаску, загорнувши начинку в плівку.
3. Приберіть масляну ковбаску в морозильну камеру не менш чим на годину (а взагалі, зберігати його можна в морозилці до 6 місяців). Так що зробити начинку можна заздалегідь!
4. Підготуємо куряче м’ясо.
Куряче філе постарайтеся розрізати навпіл, не дорізуючи до кінця, щоб вийшла «книжечка» . Розгорніть шматок курки і відбийте молоточком (по краях, бажано, тонший). Приправте відбите м’ясо сіллю і перцем.
5. Дістаньте з морозилки масляну начинку, відріжте кілька шматочків. Масло приберіть в морозильну камеру, щоб не тануло.
6. Покладіть масло на кожен шматочок курки. Спочатку загорніть краї м’яса, потім загорніть все рулетиком.
7. Приберіть куряче фаршироване м’ясо в холодильник на 1 годину. Краще його прибрати у форму і закрити кришкою, щоб воно не обветривалось. Або, можна натягнути харчову плівку.
8. Підготуйте все до обвалюванні котлет по-київськи.
Нам потрібно три зручні чаші. В одній чаші борошно, приправленою сіллю і перцем. У другій – збиті яйця. У третій – тертий пармезан з рубаною зеленню і подрібненими сухарями.
9. Дістаньте з холодильника м’ясо з начинкою. Занурте кожен курячий рулет в борошно, яйце, потім сирну суміш. Повторіть процес. Не забудьте трохи пообжать котлетку, щоб сухарі і сир не відвалилися.
10. Розігрійте сковороду з олією. Обсмажуйте курячі рулетики по 1-2 хвилини з кожного боку або до золотисто-коричневого кольору. Зніміть котлети по-київськи і викладіть на паперовий рушник, щоб жир стік.
11. Тепер перекладіть котлети в форму для випічки. І запікайте котлети 20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
12. Дайте постояти 5 хвилин перед подачею на стіл. Подавати з картопляним пюре. Прикрасити петрушкою.