Запечена курка з медово-соєвим соусом

Запечена курка з медово-соєвим соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цей рецепт дуже підійде вам, якщо немає часу вигадувати маринад для курки, а інгредієнти можна знайти в будь-якому холодильнику! Достатньо лише змішати всі інгредієнти і відправити запікатися!

Інгредієнти

курка – 1 шт.
соєвий соус – 2-3 ст. л
мед – 2-3 ч. л
приправа для курки – за смаком коріандр
майонез – 5-6 ст. л
сіль – 1 ст. л
цукор – щіпка
часник – 5 шт.

Як приготувати Запечена курка з медово-соєвим соусом

Курка дуже часто зустрічається на столах за вечерею,але що робити,якщо всі рецепти вже вичерпані,а дивувати рідних хочеться? На допомогу вам прийде медово-соєвий соус! Часник додасть вашій страві пікантності, а коріандр посилить смак м’яса! Рецепт дуже простий, але може підійти як на святкове блюдо, так і для нежданих гостей. Я запевняю вас, ніхто не зможе встояти перед такою ароматною курочкою!

Покроковий рецепт

Курку помити і очистити від зайвої шкірки,пір’я і зробити розрізи для кращого проникнення соусу.


Часник продавлюємо через чеснокодавку,до нього додаємо соєвий соус, мед( можна попередньо розтопити його,так легше буде перемішувати),майонез, спеції. Ретельно перемішуємо.

Курку обмазуємо соусом і відправляємо в пакет або достатньо залишити в чаші,але обов’язково потрібно накрити плівкою або пакетом, для маринування на 20 хвилин.

Форму для запікання застеляємо фольгою і викладаємо курку. Відправляємо в розігріту духовку до 250 градусів на 30 – 40 хвилин до готовності і золотої скоринки!

Дістаємо ароматну курочку з духовки і даємо трохи охолонути.

Розрізаємо на порції і подаємо з будь-яким гарніром, а доповненням до такої курочці відмінно підійде свіжий салат з капусти! Від курки стікає дуже багато соусу і його можна використовувати як заправку для гарніру. Приємного апетиту!