В дане блюдо замість гречки можна додавати інші крупи. Замість котлет тефтелі. Вообщем немає меж для досконалості!
Інгредієнти
Гречана крупа – 500 грам | |
Морква – 1 шт | |
Фарш яловичий – 1 кг | |
Цибуля ріпчаста – 2 шт | |
Часник – 2 зубчики | |
Яйця – 1 шт | |
Молоко – 1/4 склянки | |
Шматочок білого хліба – 1 шт | |
Сіль, перець,зелень – за смаком | |
Вода – на вимогу |
Котлети з гречаною крупою в духовці – це відмінний рецепт для тих, хто хоче заощадити час і приготувати відразу м’ясне блюдо і гарнір одночасно. Так само це блюдо підійде людям, які ведуть здоровий спосіб життя, так як воно готується в духовці без додавання олії.
Покроковий рецепт
Шматочок білого хліба заливаємо молоком
У блендері подрібнюємо цибулю, часник і шматочок білого хліба, замоченого в молоці
Викладаємо фарш в глибоку тарілку. Додаємо в нього суміш з блендера, сіль, перець, яйце і ретельно перемішуємо
З отриманого м’ясного фаршу робимо котлети
Нарізаємо моркву кубиками
Беремо глибоку чашу з кришкою для готування в духовці.Гречану крупу перемішуємо з морквою і висипаємо на дно чаші. Заливаємо водою гречану крупу до самого верху. І на крупу викладаємо котлети. Закриваємо всі кришкою щоб крупа пропарилася, ставимо в духовку розігріту до 200 градусів на 30 хвилин. Потім виймаємо з духовки, знімаємо кришку і ставимо готується ще на 30 хвилин.
Приблизно через годину ваше блюдо готове до подачі на стіл!
Приємного апетиту!