Котлети з риби

Котлети з риби – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Котлети – одне з найпопулярніших страв у нашій країні. Пропоную вам один з найсмачніших їх видів – котлети рибні.

Інгредієнти

Фарш рибний – 400 гр У мене був готовий з сайди атлантичної. Можна зробити з тріски
яйце – 1
цибуля – 1
морква – 1
зелень – маленький пучок
батон – скибки
масло – для смаження
манна крупа – 100 гр для панірування
сіль, перець – за смаком

Як приготувати Котлети з риби

Рибні котлети – це прекрасна альтернатива м’ясних, які, можливо, вже приїлися вашій родині. Але, при цьому, вони не менш ситні і навіть більш дієтичне і корисні, ніж настільки улюблені всіма з дитинства м’ясні їх «брати».

Фарш для котлет робиться з білої морської риби, тому таке блюдо чудово підійде і маленьким мешканцям, яким фосфор особливо корисний. Ну, а якщо ваші діти без особливої охоти їдять рибу, то спробуйте зробити їм котлети. Специфічний смак і запах риби в них практично не відчувається!
Також ця страва припаде до смаку і всім тим, хто хоче приготувати щось швидке і з мінімальними витратами грошей. Золотисті і ароматні котлети і стануть чудовою прикрасою вашого святкового столу.

Покроковий рецепт

Підготуємо всі необхідні інгредієнти для рибних котлеток.

Цибулю дрібно наріжемо, зелень (кріп, петрушка) нашинкуем, а морква йде на дрібну тертку.

Далі замочуємо скибочку батона у воді, віджимаємо і дрібно нарізаємо. Хліб додається, для того, щоб котлети з риби були пишними.


Всі інгредієнти змішуємо в одній мисці, солимо, перчимо. (За основу, в якості рибного фаршу, можна взяти будь-яку білу рибу або тріску). Змішувати все найкраще рукою.

З отриманої маси формуємо рибні котлети. У мене вийшло 9, кожна розміром з столову ложку. Обвалювати найкраще в манній крупі, а не борошні або панірувальних сухарях, т. к. смажена манка додасть їм хрустку скоринку.

Викладаємо на сковороду з розігрітою олією і смажимо котлетки під кришкою 4 хвилини на середньому вогні.

Потім перевертаємо і смажимо ще 4 хвилини.

Викладаємо котлети з риби на блюдо і пригощаємо улюблених. Можна прикрасити лимоном.