Котлети – одне з найпопулярніших страв у нашій країні. Пропоную вам один з найсмачніших їх видів – котлети рибні.
Інгредієнти
Фарш рибний – 400 гр У мене був готовий з сайди атлантичної. Можна зробити з тріски | |
яйце – 1 | |
цибуля – 1 | |
морква – 1 | |
зелень – маленький пучок | |
батон – скибки | |
масло – для смаження | |
манна крупа – 100 гр для панірування | |
сіль, перець – за смаком |
Рибні котлети – це прекрасна альтернатива м’ясних, які, можливо, вже приїлися вашій родині. Але, при цьому, вони не менш ситні і навіть більш дієтичне і корисні, ніж настільки улюблені всіма з дитинства м’ясні їх «брати».
Фарш для котлет робиться з білої морської риби, тому таке блюдо чудово підійде і маленьким мешканцям, яким фосфор особливо корисний. Ну, а якщо ваші діти без особливої охоти їдять рибу, то спробуйте зробити їм котлети. Специфічний смак і запах риби в них практично не відчувається!
Також ця страва припаде до смаку і всім тим, хто хоче приготувати щось швидке і з мінімальними витратами грошей. Золотисті і ароматні котлети і стануть чудовою прикрасою вашого святкового столу.
Покроковий рецепт
Підготуємо всі необхідні інгредієнти для рибних котлеток.
Цибулю дрібно наріжемо, зелень (кріп, петрушка) нашинкуем, а морква йде на дрібну тертку.
Далі замочуємо скибочку батона у воді, віджимаємо і дрібно нарізаємо. Хліб додається, для того, щоб котлети з риби були пишними.
Всі інгредієнти змішуємо в одній мисці, солимо, перчимо. (За основу, в якості рибного фаршу, можна взяти будь-яку білу рибу або тріску). Змішувати все найкраще рукою.
З отриманої маси формуємо рибні котлети. У мене вийшло 9, кожна розміром з столову ложку. Обвалювати найкраще в манній крупі, а не борошні або панірувальних сухарях, т. к. смажена манка додасть їм хрустку скоринку.
Викладаємо на сковороду з розігрітою олією і смажимо котлетки під кришкою 4 хвилини на середньому вогні.
Потім перевертаємо і смажимо ще 4 хвилини.
Викладаємо котлети з риби на блюдо і пригощаємо улюблених. Можна прикрасити лимоном.