Філе тріски добре промийте, наріжте шматочками і пропустіть через м’ясорубку з скибочками цибулини. При бажанні філе риби можна прокрутити в блендері.
Введіть в рибний фарш куряче яйце, посоліть і приправте спеціями. Кілька шматочків хліба замочити в молоці на дві хвилини, потім додайте у фарш і перемішайте руками до однорідної маси. Можна додати трохи подрібненого кропу або петрушки, італійських трав.
Яйця залийте водою, відваріть протягом 10 хвилин. Остудіть в холодній воді, очистіть, відкладіть в сторону.
Паніровку насипте в плоску тарілку, додайте паприку і перемішайте.
У чашку розбийте два яйця, злегка посоліть і трохи збийте.
На іншу тарілку насипте борошно.
Зліпіть з порції фаршу коржик, в яку покладіть варене яєчко, защипайте краю. Сформуйте таким чином всі котлети.
Котлету обваляйте в борошні, потім опустіть в яєчну масу і панірувальні сухарі. Таким чином обробіть всі котлети.
Розігрійте на сковороді олію. Обсмажте котлети з тріски 7 хвилин, потім переверніть і продовжуйте обжарку протягом того ж часу.
Застеліть плоску тарілку паперовими рушниками (для вбирання жиру), на які укладіть готові рибні котлети. Подавайте з улюбленим гарніром і салатом зі свіжих овочів.