У цьому рецепті є креветки, і немає глютену. Кому цікаво читайте)).
Інгредієнти
Креветки – 250гр заморожені | |
Вода – 350 мл чистий фільтрована | |
Рисове борошно – 150 гр | |
Сіль – за смаком | |
Пряні трави – За смаком |
Я дуже люблю креветки, особливо вони смачні в клярі. Але на жаль я не можу собі дозволити це блюдо. Мені не можна їсти продукти з пшениці. І для таких людей, з непереносимістю глютену я вирішила створити цей рецепт. Всі збіги з іншими рецепатами безглютена випадкові, так як я написала його сама.
Покроковий рецепт
На самому початку ми з вами виберемо продукти. Креветки вибирайте так, щоб не було сильного обледеніння, а то якість буде гірше, і кількість креветок не обрадує. Я всі інгредієнти складаю в окремі тарілочки або піали, щоб потім не плутатися.
Наступним кроком буде довести креветки до готовності. Це зробити легко, виберете потрібну посуд і залийте креветки окропом.
Далі зачекати 2-4 хвилини і злити окріп, і почекати поки креветки охолонуть.
Наступним етапом буде очищення креветок. Якщо ви вмієте чистити креветки, то для вас не складе труднощів це зробити. В іншому випадку, я вам раджу подивитися відео в інтернеті, там більш докладно показано, як з цим впоратися.
А тепер ми будемо робити тісто. Це зовсім не складно. Наші інгредієнти це вода, рисове борошно, ксантанова камедь, сіль, пряні трави. Спочатку я беру фільтровану воду і наливаю в миску для майбутнього тесту і змішую з сіллю і пряними травами за смаком, далі додаю рисову муку, але не всю, половину. Все ретельно перемішуємо і додаю ксантанова камедь для консистенції. Виходить тісто густе, як сметана.
В це тісто я акуратно занурюю кожну креветку і викладаю на сковорідку. Я змащую Сковороду злегка рослинним маслом, щоб креветки не були сильно жирними. Подавати страву можна з зеленню, салатом, відварним рисом, а так само ка самостійне блюдо.
Приємного апетиту!