Вишукане і просте блюдо, яке відмінно підійде як основне блюдо для сімейного вечері, так і в ролі закуски на фуршет.
Інгредієнти
креветки – 350 гр. | |
помідор – 1 шт | |
цибуля – 1 шт. | |
спеції – 1 ч. л | |
рослинна олія – 3 ст. л |
Для приготування потрібно заморожені очищені креветки середнього розміру, один великий помідор, цибулина, сіль, чорний перець. Невелика кількість приправ підкреслює смак страви роблячи його особливо вираженим.
Покроковий рецепт
Креветки потрібно розморозити і промити під холодною проточною водою. Залишити на деякий час, щоб з них стекла рідина.
Овочі дрібно нарізати. На розігріту сковороду з додаванням невеликої кількості рослинного масла викладаються нарізаний помідор і цибулю. Температура повинна бути низькою, щоб овочі потушились і дали сік.
Через 5-8 хвилин на сковороду додають розморожені креветки. Температуру слід збільшити майже до максимальної. Креветки повинні добре обсмажитися в отриманому овочевому соусі
Через кілька хвилин соус почне густіти, обволікаючи креветки, як би глазируя їх. Якщо соус недостатньо, можна додати трохи води. Через 8 – 10 хвилин креветки, обсмажені в томатному соусі готові.
Для подачі їх в якості основного блюда їх пропонують в гарячому вигляді з гарніром. Для приготування закусок, перш ніж розкладати креветки у тарталетки або на канапе в якості начинки їх необхідно остудити.