Креветки в томатному соусі

Креветки в томатному соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Креветки потрібно розморозити і промити під холодною проточною водою. Залишити на деякий час, щоб з них стекла рідина.


Овочі дрібно нарізати. На розігріту сковороду з додаванням невеликої кількості рослинного масла викладаються нарізаний помідор і цибулю. Температура повинна бути низькою, щоб овочі потушились і дали сік.

Через 5-8 хвилин на сковороду додають розморожені креветки. Температуру слід збільшити майже до максимальної. Креветки повинні добре обсмажитися в отриманому овочевому соусі

Через кілька хвилин соус почне густіти, обволікаючи креветки, як би глазируя їх. Якщо соус недостатньо, можна додати трохи води. Через 8 – 10 хвилин креветки, обсмажені в томатному соусі готові.

Для подачі їх в якості основного блюда їх пропонують в гарячому вигляді з гарніром. Для приготування закусок, перш ніж розкладати креветки у тарталетки або на канапе в якості начинки їх необхідно остудити.