Креветки в томатному соусі

Вишукане і просте блюдо, яке відмінно підійде як основне блюдо для сімейного вечері, так і в ролі закуски на фуршет.

Інгредієнти

креветки – 350 гр.
помідор – 1 шт
цибуля – 1 шт.
спеції – 1 ч. л
рослинна олія – 3 ст. л

Як приготувати Креветки в томатному соусі

Для приготування потрібно заморожені очищені креветки середнього розміру, один великий помідор, цибулина, сіль, чорний перець. Невелика кількість приправ підкреслює смак страви роблячи його особливо вираженим.

Покроковий рецепт

Креветки потрібно розморозити і промити під холодною проточною водою. Залишити на деякий час, щоб з них стекла рідина.


Овочі дрібно нарізати. На розігріту сковороду з додаванням невеликої кількості рослинного масла викладаються нарізаний помідор і цибулю. Температура повинна бути низькою, щоб овочі потушились і дали сік.

Через 5-8 хвилин на сковороду додають розморожені креветки. Температуру слід збільшити майже до максимальної. Креветки повинні добре обсмажитися в отриманому овочевому соусі

Через кілька хвилин соус почне густіти, обволікаючи креветки, як би глазируя їх. Якщо соус недостатньо, можна додати трохи води. Через 8 – 10 хвилин креветки, обсмажені в томатному соусі готові.

Для подачі їх в якості основного блюда їх пропонують в гарячому вигляді з гарніром. Для приготування закусок, перш ніж розкладати креветки у тарталетки або на канапе в якості начинки їх необхідно остудити.

Дивіться також:  Риба під салатом з авокадо і огірків