Креветки добре підходять як інгредієнт в блюдо, наприклад, в салат цезар з креветками або як закуска, до того ж пива. Я вирішила приготувати креветки в клярі для салату цезар.
Інгредієнти
Королівські креветки – 15 креветок Можна брати будь-які великі, наприклад, тигрові. | |
Лимонний сік – 1/2 чайної ложки | |
Нерафінована соняшникова олія – 1 стакан | |
Борошно – 3 столові ложки | |
Вода – 100 мл | |
Сіль – щепока | |
Перець – щіпка | |
Мускатний горіх – щіпка | |
Апельсин – 1 штука для прикраси |
Креветки по праву заслужили своє місце на обідньому столі.
Покроковий рецепт
Розморожуємо креветки.
Дістаємо креветки з морозилки і кидаємо в киплячу воду. Через пару хвилин дістаємо розморожені креветки.
Приготування кляра.
В піалу насипаю борошно, сіль, мускатний горіх, перець, поступово додаю воду.
Підготовка креветок.
Розморожені креветки очищаємо і скроплюємо лимонним соком.
Креветки в клярі.
Потім за допомогою вилки занурюємо креветки в кляр.
Смаження креветок.
Потім кладемо креветки в клярі в гаряче масло і смажимо близько 3-5 хвилин.
Видаляємо надлишки масла і подаємо на стіл.
Обсмажені креветки дістаємо виделкою з масла і кладемо на серветку. Як масло стече, страву можна сервірувати, подавати до столу.