Кролик, тушкований в томатному соусі – дуже ніжне і смачне блюдо!
Інгредієнти
Кролик – 1 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Томати у власному соку – 1 банка (425 мл) | |
Сіль – за смаком | |
Чорний перець – за смаком |
Кролик – це чудове дієтичне біле м’ясо, яке має дуже ніжну текстуру. Його рекомендують вживати в їжу всім, особливо дітям. Класичний спосіб приготування кролика в сметанному соусі. Я ж пропоную варіант приготування в томатному – виходить дуже смачно і ніжно
Покроковий рецепт
1. З кролика зняти шкіру, тоді страва не буде жирним, а значить буде більш корисним. Розрізати кролика на частини.
2. Цибулю помити, очистити від лушпиння і нарізати четвертинками. Обсмажити на рослинному маслі.
3. Морква помити, очистити і натерти на крупній тертці. Додати до цибулі і з ним ще посмажити 10 хвилин.
4. Окремо обсмажити шматки кролика. Складіть шматки в один шар, щоб вони рівномірно обжарились. У мене знадобилося два заходи.
5. Складіть всі інгредієнти в одну сковороду, посоліть, поперчіть.
6. Томати у власному соку перемеліть в пюре в блендері. Влийте отриману масу в масу на сковороді. Додайте потрібну кількість води, щоб вона покрила всі інгредієнти. Накрити кришкою і тушкувати близько години.
7. Подати з гарніром.