Традиційна італійська закуска – кростіні, готується дуже просто, а з приготуванням цієї закусочного страви зможе впоратися без будь-якого праці навіть початківець кулінар.
Інгредієнти
в’ялений інжир – 10 шт. | |
лимон – половина плоду | |
скибочки вчорашнього багета – 4 шт. | |
ароматне масло оливкове – 1,5 ст. ложки | |
будь-блакитний сир – 120 г | |
морська сіль дрібного помелу – за смаком | |
сироп кленовий – 60 мл |
В Італії великою популярністю користуються мініатюрні традиційні закуски, які готуються з шматочків хліба, злегка підсмажених і змащених ароматним оливковою олією. На ці невеликі підсмажені скибочки хліба викладається будь-яка начинка, яка може бути солодким, пряним, солоної або дуже гострою.
Така традиційна закуска, яка називається кростіні, готується дуже просто, а з приготуванням цієї закусочного страви зможе впоратися без будь-якого праці навіть початківець кулінар.
Покроковий рецепт
Віджати з половини соковитого лимона сік, процідити його, потім промити в’ялений інжир і нарізати його невеликими шматочками, викласти в невелику миску. У цю посудину влити кленовий сироп, додати свіжовичавлений лимонний сік, змішати всі пюрировать до однорідності.
Перекласти цю масу з інжиру в каструлю невеликого розміру, додати зовсім небагато солі, потім поставити на невеликий вогонь і протягом п’яти хвилин прогрівати на невеликому вогні при постійному помішуванні.
Підсушити В тостері злегка скибочки черствого багета, а в цей же час можна нарізати маленькими кубиками блакитний сир, після цього підготувати сервірувальне блюдо, на нього викласти підсушені скибочки багета, збризнути їх невеликою кількістю ароматного масла. На кожен хлібний шматочок покласти рівними порціями трохи солодкої инжирной маси. Зверху на кожен бутерброд викласти шматочки блакитного сиру, подавати відразу до столу. Приємного апетиту!