Для любителів Східної кухні
Інгредієнти
Нутове борошно – 100 грам | |
Кунжут – 40 грам | |
Вода (тепла) – 150мл | |
Соняшникова олія без запаху – 3 ст. л | |
Мелений сухий часник, білий перець, зіра – за смаком | |
Сіль – за смаком |
Це незвичайна закуска з нутовой борошна, рецепт якої прибув до нас з Близького Сходу. Готується в домашніх умовах 20-25 хвилин. Особливо сподобається вегетаріанцям, адже на смак нагадує м’ясний паштет. З нижнеперечисленных ингидиентов вийде 350 грам хумуса.
Покроковий рецепт
Першим ділом підсмажуємо кунжут на сухій сковороді по золотистого кольору
Мелемо кунжут блендером. Якщо немає блендера, то можна використовувати будь-який зручний для вас варіант, наприклад, ступку
Слідом в чаші змішати нутовую борошно з кунжутом і додати всі спеції
Додати вказану кількість води і прискіпливо збити до утворення характерною пасти. В кінці додати рослинне масло і знову збити
І все готово! Хумус можна подавати з грінками, також як з м’ясними стравами, так і з рибними. Він може бути заправкою до ваших салатів і навіть просто самостійною стравою. Приємного апетиту!