Проста ситна страва, яку вимагаємо мінімум витрат на підготовку, замаринували і в духовку. Рецепт нижче…
Інгредієнти
курча або молода курка – 1 тушка | |
оливкової або рослинного масла для змащування – 2 чайні ложки | |
Для маринаду: | |
Бальзамічний оцет – 1/4 склянки | |
Сіль, мелений чорний перець – за смаком | |
Спеції для курки – будь-які, за смаком | |
Сухе біле вино – 1/4 склянки |
Пропоную не просто запекти курчати, а попередньо замаринувати його в приготованому соусі з бальзамічного оцту і сухого вина. Виходить дуже смачно!
Покроковий рецепт
1. Спочатку промийте курчати під проточною водою, далі обсушіть на паперовому рушнику.
2. Змішайте всі інгредієнти для маринаду і залийте їм курчати. Покладіть курку/курчати на деко спинкою вгору, поставте зверху гніт (наприклад, щось плоске – кришку, а зверху каструльку з водою і залиште на 30-60 хвилин промаринуватися.
3. Розігрійте жаровню (духовку до 180 градусів. Викладіть курчати на решітку, вниз поставте піднос (у нього буде стікати жир). Запікайте курку до утворення рум’яної скоринки. Переконайтеся, що курка/курча добре підрум’янилася. Приблизний час приготування курчати 20 хвилин (перевіряйте готовність, з-за різних духовок час приготування варіюється).
4. Вийміть курчати/курку, полийте 2 чайними ложками оливкової або рослинного масла і продовжуйте запікати ще 5 хвилин (вже можна на грилі), поки не отримаєте красивий темно-золотисто-коричневий колір.