Одне з найсмачніших страв, підвладних початківцям кулінарам!
Інгредієнти
Курка – 1 шт | |
Сіль – 2-4 ч. л. | |
Чорний перець – 1 ч. л. | |
Сметана – 4 ст. л. | |
Соняшникова олія – 6-7 ст. л. |
Одне з найсмачніших, недорогих і поживних страв. У кожної господині є, як мінімум, 3-4 варіанти його подачі. Воно підійде і як повсякденне, і як святковий. Смажену курочку можна їсти з будь-якими крупами, овочами, і навіть як самостійне блюдо.
Покроковий рецепт
Нам знадобиться лише куряча тушка, сіль, перець і сметана.
Єдина невелика складність страви – це курку розрізати на порції. Приступимо. Єдина невелика складність цієї страви – це розрізати курку на порційні шматки. Приступимо. Знадобиться дошка обробна , гострий ніж і сокиру для оброблення м’яса, якщо є.
Кладемо курку грудкою вгору. Спочатку відокремлюємо ніжки, перерубив стегновий суглоб.
Далі відокремлюємо крильця.
Розрізаємо грудину курки навпіл.
Разрубаем навпіл з боку хребта.
Кожну грудку розрізаємо на 3 порційних шматка.
Далі разрубаем на дві частини ніжки. Всього виходить 15 шматочків. У вас може бути більше або менше – залежно від розміру курки і вашого бажання.
Шматки курки складаємо в миску. Солимо, перчимо, додаємо сметану. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 10 – 15 хвилин.
Змащуємо олією гарячу сковороду, і викладаємо курку.
Обсмажуємо курку з кожного боку до утворення скоринки.
Далі додаємо трохи гарячої води прямо в сковорідку, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності.
Подаємо з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!