Соковита курочка з помідорами і кабачками в духовці

Соковита курочка з помідорами і кабачками в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Універсальний рецепт для будь-якого гарніру! Курочка виходить ніжна, овочі додають соковитості і аромату. Підійде для вечері у вузькому сімейному колі чи на свято.

Інгредієнти

Філе курячих грудок – 4 шт
Помідор середній – 2 шт
Невеликий кабачек – 1 шт
Сир – 200 гр
Сіль – за смаком
Спеції – за смаком
масло – 1 ст. ложка

Як приготувати Соковитий курочка з помідорами і кабачками в духовці

Таку курочку можна приготувати як у звичайний будній день, так і на свято! Рецепт нескладний, але досить смачний. Якщо ви любите соковиту, ароматну курочку, запечені овочі, розплавлений сир – цей рецепт для Вас. Гарнір підійде будь-який, в процесі випікання утворюється соус, яким можна його полити. А так як страва готується в духовці, у Вас залишиться час на інші справи.

Покроковий рецепт

Курячі грудки помити і висушити. Помідори помити, кабачек помити і почистити. Всі необхідні інгредієнти на фото.

Зробити у грудках надрізи, досить глибокі, але не наскрізні. Туди ми будемо вставляти часточки помідорів. За рахунок них курочка буде соковитою.

Помідори ріжемо середніми шматочками, щоб вони могли поміститися в розрізах грудок. Товщина приблизно 5 мм. Кабачек також ріжемо на невеликі шматочки, товщиною близько 7 мм

Сир нарізаємо пластинами з 3-5 мм, т. к. він буде 40 хвилин запікати в духовці. Це важливо, тертий сир занадто швидко розплавитися і може “підсохнути”, а пластини остануться в ідеальному стані, трохи підрум’яняться! Але частина сиру натріть на тертці, щоб за 10 хвилин можна було посипати на порожні місця (куди сир не потрапив).

Часточки помідорів вставляємо в розрізи. Важливо, вставити часточки мяколью всередину. щоб всі соки вбирала курочка. Солимо й додаємо приправи на Ваш смак. І вже зараз можна включити духовку на 180 градусів, щоб вона розігрівалася.

На філе (або поруч, якщо дозволяє посуд) викладаємо кабачки. Вони виходять дуже ніжними, просто тануть у роті, тому рекомендується не шкодувати для них місця. Солити кабачки не варто, зверху буде сир, який сам по собі має солоністю.

Тепер викладаємо пластини сиру зверху, намагаємося максимально закрити всі інгредієнти, викладені до цього. І ставимо у вже розігріту духовку на 40 хвилин. У цей час можна пригтовить гарнір.

Готову страву можна відразу подавть на стіл. У процесі випікання утворюється підлива, яку можна полити Ваш гарнір. Приємного апетиту!