Соковита курочка з помідорами і кабачками в духовці

Соковита курочка з помідорами і кабачками в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Курячі грудки помити і висушити. Помідори помити, кабачек помити і почистити. Всі необхідні інгредієнти на фото.

Зробити у грудках надрізи, досить глибокі, але не наскрізні. Туди ми будемо вставляти часточки помідорів. За рахунок них курочка буде соковитою.

Помідори ріжемо середніми шматочками, щоб вони могли поміститися в розрізах грудок. Товщина приблизно 5 мм. Кабачек також ріжемо на невеликі шматочки, товщиною близько 7 мм

Сир нарізаємо пластинами з 3-5 мм, т. к. він буде 40 хвилин запікати в духовці. Це важливо, тертий сир занадто швидко розплавитися і може “підсохнути”, а пластини остануться в ідеальному стані, трохи підрум’яняться! Але частина сиру натріть на тертці, щоб за 10 хвилин можна було посипати на порожні місця (куди сир не потрапив).

Часточки помідорів вставляємо в розрізи. Важливо, вставити часточки мяколью всередину. щоб всі соки вбирала курочка. Солимо й додаємо приправи на Ваш смак. І вже зараз можна включити духовку на 180 градусів, щоб вона розігрівалася.

На філе (або поруч, якщо дозволяє посуд) викладаємо кабачки. Вони виходять дуже ніжними, просто тануть у роті, тому рекомендується не шкодувати для них місця. Солити кабачки не варто, зверху буде сир, який сам по собі має солоністю.

Тепер викладаємо пластини сиру зверху, намагаємося максимально закрити всі інгредієнти, викладені до цього. І ставимо у вже розігріту духовку на 40 хвилин. У цей час можна пригтовить гарнір.

Готову страву можна відразу подавть на стіл. У процесі випікання утворюється підлива, яку можна полити Ваш гарнір. Приємного апетиту!