Курка смажена на сковороді

Курка смажена на сковороді – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Нам знадобиться лише куряча тушка, сіль, перець і сметана.

Єдина невелика складність страви – це курку розрізати на порції. Приступимо. Єдина невелика складність цієї страви – це розрізати курку на порційні шматки. Приступимо. Знадобиться дошка обробна , гострий ніж і сокиру для оброблення м’яса, якщо є.

Кладемо курку грудкою вгору. Спочатку відокремлюємо ніжки, перерубив стегновий суглоб.

Далі відокремлюємо крильця.

Розрізаємо грудину курки навпіл.

Разрубаем навпіл з боку хребта.

Кожну грудку розрізаємо на 3 порційних шматка.

Далі разрубаем на дві частини ніжки. Всього виходить 15 шматочків. У вас може бути більше або менше – залежно від розміру курки і вашого бажання.

Шматки курки складаємо в миску. Солимо, перчимо, додаємо сметану. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 10 – 15 хвилин.

Змащуємо олією гарячу сковороду, і викладаємо курку.

Обсмажуємо курку з кожного боку до утворення скоринки.

Далі додаємо трохи гарячої води прямо в сковорідку, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності.

Подаємо з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!