Курка тушкована в сметані

Курка тушкована в сметані – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Куряче м’ясо в сметанному соусі можна подавати як самостійне блюдо, так і в дуеті з будь-яким гарніром.

Інгредієнти

Курячі ніжки і крила – 6-8 штук
цибуля – 1 штука
часник – 1 зубчик
сметана – 4 ст. л.
борошно – 1,5 ст. л.
вода (гаряча) – 1 склянка

Як приготувати Курка тушкована в сметані

Дуже ніжне блюдо з курки.

Покроковий рецепт


Куряче м’ясо помити, посолити і викласти в сковороду. Обсмажити з обох сторін, додати нарізану цибулину, зубчик часнику і смажити. Накрити кришкою, трохи зменшити вогонь і тушкувати.

В гарячій воді розвести 1,5 ст. л. борошна і додати 4 ст. л. сметани. Гарненько перемішати, щоб не було грудочок. Додати перець, хмелі – сунелі і щіпку солі.

Сметанний соус додати до курки і тушкувати на повільному вогні хвилин 40.


Свіжу зелень дрібно порубати і додати до готової курки. Можна подавати! Приємного апетиту!