Відразу скажу, що вийшло дуже смачно.
Інгредієнти:
Курячі гомілки
Часник
Морква
Корінь селери
Печериці
Імбир
Лавровий лист
Запашний перець горошком
Перець чилі мелений
Сіль
Моркву помити, почистити і натерти на тертці. Я от згадав що у мене є кухонний комбайн і перетер моркву з його допомогою.
Гриби промити і крупно нарізати. Хоча як хочете так і ріжте. Я люблю щоб крупно.
Корінь селери помити, почистити і натерти на крупній тертці. Я трохи затупил і забув про селеру. Сховав вже комбайн і брухт було його знову збирати, тому тер на тертці.
Чистимо багато часнику і ріжемо крупно поперек зубчики. Так щоб поступово віддавав аромат в блюдо.
Отже ось, всі інгредієнти готові. Пора починати гасити курочку
Я роблю це у утятнице. Ставимо на вогонь. На дно трохи рослинного масла. Щоб прожарити як слід і щоб не пригоріло по початку.
Коли масло вже раскалилось, всипаємо туди курку. І постійно перемішуємо, щоб не приклала. Поки там скоринка не з’явиться невелика.
Додаємо лавровий лист і перчик запашний до нашої курці.
Далі на курку викладаємо селера рівним шаром. Запах просто запаморочливий. Обожнюю запах селери.
Тепер викладаємо часник на селера
Посипаємо імбиром і перцем. До речі перець почне досить швидко з овочів вибивати воду, так що буде вельми соковито!
Додаємо моркву і на завершення гриби. Викладаємо печериці.
Закриваємо кришкою і нехай наша курка тушкується. Вогонь ставимо повільний. Але не так щоб дуже повільний.
Хвилин через 25-30 потрібно відкрити кришку, взяти лопаточку і все ретельно перемішати.
Знову закрити щільно кришкою.
Хвилин через 10-15 можна вимкнути вогонь і знову перемішати нашу страву
Всі. Курка тушкована з овочами готова.
На гарнір можна приготувати кашу, картоплю чи кому там що в голову прийде.
Приємного всім апетиту!