Для приготування я беру стегенця. Блюдо виходить дуже ніжне і соковите, на відміну, наприклад, від грудки.
Інгредієнти
Курячі стегенця – 3 шт. | |
Борошно – 2 ст. л. | |
Вершкове масло – 1 ст. л. | |
Вершки 20% – 200 мл | |
Сіль – за смаком | |
Вода – 1,5 склянки |
Для того, щоб приготувати курку в вершковому соусі можна взяти будь-яку її частину, за вашим смаком. Якщо курка ціла, то краще попередньо її обробити. Перед початком приготування також необхідно підготувати посуд, ножик, обробну дошку і лопатку для перемішування.
Покроковий рецепт
Готуємо всі необхідні інгредієнти
Включаємо вогонь. Викладаємо курку на сковороду. Додаємо необхідна кількість води. Тушкуємо курку на повільному вогні під кришкою. Перевіряємо готовність курки ножем і виделкою.
Як тільки курка наполовину готова, беремося за приготування соусу. Для того, щоб приготувати соус без грудочок, будемо готувати його в окремому посуді, а потім додамо до курки. Ставимо сковороду на вогонь. Викладаємо на сковороду вершкове масло і розтоплюємо його, до вершкового масла, помішуючи, додаємо борошно і вливаємо вершки. Кип’ятимо пару хвилин, солимо і вимикаємо вогонь.
Приготовану суміш додаємо до курки, перемішуємо і продовжуємо тушкувати курку до готовності. Після чого вимикаємо вогонь. Викладаємо курку на блюдо. Курку можна подавати з гарніром, а можна і як самостійне блюдо. Приємного апетиту!