Курку в аджике запечену з картоплею може приготувати навіть такий холостяк як я.
Інгредієнти
М’ясо курки – 250 гр. | |
Картопля – 1 кг. | |
Аджика – 2 ст. ложки | |
Маянез – 3 ст. ложки | |
Сир – 100 гр. | |
Часник – 3-4 зубки | |
Спеції – за смаком | |
Сіль – за смаком |
Якщо хочеш собі влаштувати свято і не хочеш довго стояти біля плити, то готуй по моїм рецептом
Покроковий рецепт
Моєму м’ясо курки. Чистимо часник. Готуємо всі інгредієнти для приготування.
Починаємо маринувати м’ясо курки. Для цього беремо м’ясо, обвалюємо його в аджике, додаємо пропущений через прес часник. Посипаємо спеціями за смаком. Все це ретельно перемішуємо. Ставимо маринувати на 2 години.
Поки м’ясо маринується, чистимо картоплю.
Щоб картопля не почорніла кладемо її в каструлю з холодною водою.
По закінченню 2-х годин, коли м’ясо вже замаринувалося, нарізаємо картоплю на часточки і поміщаємо її у вогнетривкий посуд. Кладемо туди ж м’ясо курки.
Додаємо солі за смаком, помідор, цибуля ріпчаста і трохи вершкового масла (для соковитості). На дно додаємо близько 100 гр. води. Зверху все це змащуємо майонезом. Після чого посипаємо тертим сиром. Ставимо запікатися в духовку на 1 год, при температурі 220*С.
Після закінчення згаданого вище терміну дістаємо з духовки, накладаємо на тарілку і насолоджуємося їжею.
Всім приємного апетиту.