Курка в кисло-солодкому соусі з ананасами та овочами

Курка в кисло-солодкому соусі з ананасами і овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Курка по-китайськи – кисло-солодка закуска з ананасами і ніжним м’ясом.

Інгредієнти

Томати або солодкий перець – 2 шт.
Цибуля – 1/2 шт.
Курячі стегна або грудка – 2 шт.
Рисовий або яблучний оцет – 1 ст. л.
Томатний гострий соус – 1 ст. л.
Ананасовий сироп – 1/2 склянки
Суміш перців – щіпка
Ананаси консервовані – 50 г
Соєвий соус – опціонально
Сіль – за смаком
Рослинне масло – опціонально
Борошно – 1/2 ст. л.
Крохмаль – 1 ст. л.

Як приготувати Курка в кисло-солодкому соусі з ананасами та овочами

Курка в кисло-солодкому соусі з томатами – пікантний і дуже смачний варіант приготування відомого азіатського страви. Традиційно, в закуску додають болгарський перець, але ті, хто його не люблять – сміливо можуть замінити овоч на томати. Готуватися курка швидко і неймовірно просто.

Покроковий рецепт

Подрібнити курку на тонкі смужки. Опціонально залити шматочки курочки соєвим соусом, щоб той покривав м’ясо. Відправити на холодильник на півгодини.

Додати до курки крохмаль і борошно, не зливаючи соєвого соусу. Перемішати і залишити набухати на 5 хвилин. Після – обсмажити шматочки курки в клярі на розпеченій сковорідці з двох боків до золотистої скоринки.

Тим часом, обсмажити порізану цибулю.

Додати помідори і готувати ще хвилину.

Влити до компонентів ананасовий сироп, додати оцет і ананаси. Перемішати, тушкувати протягом хвилини, потім всипати шматочки курки. Готувати страву до загустіння.

Подавати курку в кисло-солодкому соусі гарячої, доповнивши рисом або картоплею.

Така закуска відмінно поєднується з овочевими закусками і гарнірами. Приємного апетиту!