Курка по-китайськи – кисло-солодка закуска з ананасами і ніжним м’ясом.
Інгредієнти
Томати або солодкий перець – 2 шт. | |
Цибуля – 1/2 шт. | |
Курячі стегна або грудка – 2 шт. | |
Рисовий або яблучний оцет – 1 ст. л. | |
Томатний гострий соус – 1 ст. л. | |
Ананасовий сироп – 1/2 склянки | |
Суміш перців – щіпка | |
Ананаси консервовані – 50 г | |
Соєвий соус – опціонально | |
Сіль – за смаком | |
Рослинне масло – опціонально | |
Борошно – 1/2 ст. л. | |
Крохмаль – 1 ст. л. |
Курка в кисло-солодкому соусі з томатами – пікантний і дуже смачний варіант приготування відомого азіатського страви. Традиційно, в закуску додають болгарський перець, але ті, хто його не люблять – сміливо можуть замінити овоч на томати. Готуватися курка швидко і неймовірно просто.
Покроковий рецепт
Подрібнити курку на тонкі смужки. Опціонально залити шматочки курочки соєвим соусом, щоб той покривав м’ясо. Відправити на холодильник на півгодини.
Додати до курки крохмаль і борошно, не зливаючи соєвого соусу. Перемішати і залишити набухати на 5 хвилин. Після – обсмажити шматочки курки в клярі на розпеченій сковорідці з двох боків до золотистої скоринки.
Тим часом, обсмажити порізану цибулю.
Додати помідори і готувати ще хвилину.
Влити до компонентів ананасовий сироп, додати оцет і ананаси. Перемішати, тушкувати протягом хвилини, потім всипати шматочки курки. Готувати страву до загустіння.
Подавати курку в кисло-солодкому соусі гарячої, доповнивши рисом або картоплею.
Така закуска відмінно поєднується з овочевими закусками і гарнірами. Приємного апетиту!