Подрібнити курку на тонкі смужки. Опціонально залити шматочки курочки соєвим соусом, щоб той покривав м’ясо. Відправити на холодильник на півгодини.
Додати до курки крохмаль і борошно, не зливаючи соєвого соусу. Перемішати і залишити набухати на 5 хвилин. Після – обсмажити шматочки курки в клярі на розпеченій сковорідці з двох боків до золотистої скоринки.
Тим часом, обсмажити порізану цибулю.
Додати помідори і готувати ще хвилину.
Влити до компонентів ананасовий сироп, додати оцет і ананаси. Перемішати, тушкувати протягом хвилини, потім всипати шматочки курки. Готувати страву до загустіння.
Подавати курку в кисло-солодкому соусі гарячої, доповнивши рисом або картоплею.
Така закуска відмінно поєднується з овочевими закусками і гарнірами. Приємного апетиту!