Основний час нам знадобитися на маринування нашої курки. Тому краще це зробити заздалегідь, до того, як ми будемо її запікати.
Інгредієнти
Курка – 1 кг | |
Гірчиця – 3 ст. л. | |
Олія соняшникова – 3 ст. л. | |
Майонез – 3 ст. л. | |
Часник – 3-4 зубки | |
Імбир – 20 гр | |
Сіль – 2 ч. л. | |
Перець – за смаком |
Курочка, настояна в маринаді, завжди виходить прекрасною, з хрусткою і соковитою скоринкою. За цим нескладним рецептом у нас вийде дуже смачне м’ясо до будь-якого гарніру.
Покроковий рецепт
Режим нашу курочку на порційні шматочки. Знімаємо шкірку, солимо, додаємо спеції. Часник і імбир натираємо на тертці. Змішуємо всі інгредієнти для нашого маринаду: гірчицю, масло, часник, імбир, майонез. Якщо немає імбиру, можна додати 1 ст. л. лимонного соку. Хто не любить майонез, можна взяти сметану. Це теж буде дуже смачно. Шматочки курки відправляємо в маринад, все ретельно перемішуємо, накриваємо кришкою і ставимо маринуватися в холодильник мінімум на 2 години. Але чим більше, тим краще.
Через 2 години дістаємо вже замариноване м’ясо і складаємо його в рукав для запікання. Щільно зав’язуємо і кладемо в духовку на 1 годину при температурі 210 градусів. Щоб вийшла гарна скоринка, рукав за 10 хв до закінчення приготування можна розрізати.
Через годину дістаємо курку з духовки. Вона чудова!
Приємного апетиту!