Курка запечена в сметані в духовці.
Інгредієнти
Курка – 1 кг | |
Сметана – 150 гр | |
Сіль – 1 гр | |
Спеції – 2 гр за бажанням | |
Свіжа або сушена зелень – 5 гр за бажанням |
З куркою, як і з іншим м’ясом птиці, існує маса простих кулінарних рецептів, які виконуються в три кроки: намазав, поставив, пішов по інших справах. І не важливо куди ставити в духовку, мультиварку або аерогриль. Даний рецепт ідеальний для гомілок, вони виходять дуже соковитими, але таким же чином можна запекти і курку цілком. Ну, а якщо є бажання вбити двох зайців відразу, на той же деко можна покласти запікатися тонко порізану картоплю.
Покроковий рецепт
Включаємо духовку, щоб вона нагрілася до 180-200 градусів. Промиваємо курку, укладаємо на деко. Краще підкласти фольгу, щоб потім було простіше відмити деко.
При бажанні, кладемо поряд картоплю, порізану тонкими шматочками.
Рясно змащуємо птицю сметаною, солимо. Проробляємо з картоплею теж саме. За бажанням, можна зверху посипати спеціями.
Відправляємо деко в духовку. Для целікова тушки потрібно години півтори – два, гомілки будуть готові вже через 35 хвилин. Дістаємо, перевіряємо готовність. Посипаємо зверху зеленню.