Курка з грибами в вершках робиться швидко й невигадливо. Але результат перевершить всі очікування!
Інгредієнти
Курочка розчленована – 400 г | |
Картоплини – 2-3 шт. | |
Печериці – 2-3 шт. | |
Вершки 10 % – 100 мл | |
Сіль, спеції, зелень – за смаком |
Виникло бажання поділитися з вами дуже смачним рецептом страви, який згодиться і для типового домашнього прийому їжі, і для зустрічі гостей. Курка з грибами в вершках робиться швидко й невигадливо, набір продуктів найпростіший. Але результат вас здивує!
Покроковий рецепт
Попередньо оброблену курячу тушку (я пропоную використовувати будь-які частини: литки, стегна, крильця, грудки) звільняємо від шкірки, якщо така є (краще готувати без шкірки, оскільки вона не корисна, але я все ж залишила), укладаємо на дно форми, заздалегідь обробленої вершковим маслом.
Очищаємо картоплю, ріжемо на брусочки невеликого розміру.
Гриби-печериці шаткуємо на великі часточки, так як, на мій погляд, так смачніше.
Зверху на курочку викладаємо картоплю і грибочки.
Всі задобрює сіллю, спеціями, зеленню за смаком і заливаємо вершками.
Блюдо відправляємо в духовку, накривши зверху форму фольгою, яку слід видалити через 15 хвилин після випікання. Загальний час приготування укладається в 45 хвилин. Приємного апетиту!