Попередньо оброблену курячу тушку (я пропоную використовувати будь-які частини: литки, стегна, крильця, грудки) звільняємо від шкірки, якщо така є (краще готувати без шкірки, оскільки вона не корисна, але я все ж залишила), укладаємо на дно форми, заздалегідь обробленої вершковим маслом.
Очищаємо картоплю, ріжемо на брусочки невеликого розміру.
Гриби-печериці шаткуємо на великі часточки, так як, на мій погляд, так смачніше.
Зверху на курочку викладаємо картоплю і грибочки.
Всі задобрює сіллю, спеціями, зеленню за смаком і заливаємо вершками.
Блюдо відправляємо в духовку, накривши зверху форму фольгою, яку слід видалити через 15 хвилин після випікання. Загальний час приготування укладається в 45 хвилин. Приємного апетиту!