Курка з грибами

Курка з грибами в вершках робиться швидко й невигадливо. Але результат перевершить всі очікування!

Інгредієнти

Курочка розчленована – 400 г
Картоплини – 2-3 шт.
Печериці – 2-3 шт.
Вершки 10 % – 100 мл
Сіль, спеції, зелень – за смаком

Як приготувати Курка з грибами

Виникло бажання поділитися з вами дуже смачним рецептом страви, який згодиться і для типового домашнього прийому їжі, і для зустрічі гостей. Курка з грибами в вершках робиться швидко й невигадливо, набір продуктів найпростіший. Але результат вас здивує!

Покроковий рецепт

Попередньо оброблену курячу тушку (я пропоную використовувати будь-які частини: литки, стегна, крильця, грудки) звільняємо від шкірки, якщо така є (краще готувати без шкірки, оскільки вона не корисна, але я все ж залишила), укладаємо на дно форми, заздалегідь обробленої вершковим маслом.

Очищаємо картоплю, ріжемо на брусочки невеликого розміру.

Гриби-печериці шаткуємо на великі часточки, так як, на мій погляд, так смачніше.

Зверху на курочку викладаємо картоплю і грибочки.

Всі задобрює сіллю, спеціями, зеленню за смаком і заливаємо вершками.

Блюдо відправляємо в духовку, накривши зверху форму фольгою, яку слід видалити через 15 хвилин після випікання. Загальний час приготування укладається в 45 хвилин. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Відбивна куряча грудка з грибами і томатами