Курка з вешенками в сметанному соусі

Курка з вешенками в сметанному соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для рецепту можна взяти абсолютно будь-яку частину курки, будь то сухе філе або крильця з гомілками. А разом з іншими інгредієнтами вийде відмінна підлива під улюблений гарнір.

Інгредієнти

курка – 700 г
гливи (гриби) – 300 г
цибуля – 1 шт
зелень – за смаком
сметана – 2-3 ст. л.
часник – 3 зуб.
спеції, сіль, перець – за смаком

Як приготувати Курка з вешенками в сметанному соусі

Для більшості з нас курка – частину щоденного раціону. Звичайно ж набридає є одне і те ж, особливо якщо готувати страву за однаковим рецептом. Спробуємо трохи урізноманітнити таке звичне для нас куряче м’ясо.

Покроковий рецепт

Замочуємо курку, гарненько миємо. Готуємо інші інгредієнти.

Курку солю, перчу ще в мисці (поки нарізаю інші інгредієнти, м’ясо повинно просолитися).


На розігріту сковороду викладаю курку, обсмажую до скоринки з усіх боків. Нарізаю цибулю півкільцями.

До наполовину приготовленої курці кидаю тонко порізану цибулю і порізані на маленькі шматочки гриби. Накриваю все кришкою.

Коли цибулю з грибами трохи утушатся, все перемішую з куркою. Додаю склянку води в сковороду (тепер все має протушкувати, щоб м’ясо відходило від кістки, просочилося соусом). Додаю сметану, знову все перемішую. Солю, перчу, додаю спеції за смаком. Якщо курка була посолена, то все що ми додали – прісне. Посипаю зеленню.

Тушкуємо до готовності. Готуємо улюблений гарнір – картопля, гречка, рис, макарони і т. д. Поливають підливою, кладемо курочку. Відмінно зберігати в холодильнику, насипати на готовий гарнір, розігріти у мікрохвильовій печі і вечеря готова. Приємного апетиту!