Запропонований спосіб приготування курячої тушки цілком підійде для святкового застілля. Курка запікається в духовці цілком
Інгредієнти
Курка – 1 шт. 1200 гр | |
Сіль – 0,5 склянки | |
Олія оливкова – 3 ст. ложки | |
Паприка мелена – 1 ч. ложка | |
Часник – 2 зубчики |
Для приготування страви краще використовувати невелику тушку вагою близько 1,2 кг. Підійде для такого рецепту і курча. Тушку курки спочатку замаринуем, а потім полити приготованим маринадом і запечемо в духовці. Виходить така курочка з апетитною скоринкою, смачною і смачною! Подробиці реалізації рецепта в нашому описі з фото.
Покроковий рецепт
Отже, беремо тушку курки. Вона повинна бути в размороженном стані. Курку промиваємо під прохолодною водою, потім обсушуємо паперовими рушниками. Перекладаємо тушку на робочу поверхню столу і обтираем курку з усіх боків і всередині гарненько сіллю.
Тушку курки перекладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Відправляємо курку маринуватися в холодильник приблизно на пару годин.
Час маринування вийшло. Курочку ще раз промиваємо, обсушуємо з допомогою паперового рушника. Рекомендується ніжки курки скріпити.
Готуємо маринад, яким змастимо тушку. У миску заливаємо оливкова олія. Підсипаємо мелену паприку, пропускаємо через прес часник. Перемішуємо. Маринад готовий.
Получившимся пікантним маринадом змащуємо всю тушку, включаючи внутрішність. Перекладаємо тушку у форму для запікання.
Відправляємо курочку запікатися в духовку на цілу годину (температура 220 градусів). В процесі курку 2-3 рази поливаємо утворився жиром.
Наша курочка-красуня запеклася. Подаємо до столу! Приємного всім апетиту!