Таке блюдо відмінно підійде до святкового столу! Воно легке, і в той же час з яскравим смаком і ароматом.
Інгредієнти
Філе куряче – 3 шт | |
Ананаси консервовані – 1 банка (500 г) | |
Сир твердий – 150г | |
Майонез, сметана – по 1 ст. л. з гіркою | |
Сіль, перець – за смаком | |
Рослинне масло – 2-3 ст. л. | |
Суміш сухих трав – за смаком |
Ніжне куряче філе, соковитий, хрусткий ананас і все під сирною скоринкою!!!
Покроковий рецепт
Підготуємо продукти. Куряче філе моєму під проточною водою, ріжемо на пласти( у мене виходить 3 шари з одного філе).
Потім відбиваємо шматочки з одного боку попередньо накривши плівкою, солимо і перчимо. Відбиваємо з іншого боку. Змащуємо кожен шматочок рослинним маслом ( краще оливковою), буквально з пів чайної ложки на кожен шматочок, за рахунок цього наше філе вийде більш соковитим. Далі солимо і приправляємо сушеними травами. Відмінно підійде прованська суміш трав, у мене був базилік і петрушка).
Змащуємо нашу форму для запікання олією і викладаємо плотненько один до одного шматочки м’яса.
Відкриваємо банку з ананасами ( обов’язково в шайбах). Сік весь не зливаємо! Викладаємо цілі кільця на курку, деякі можна розрізати навпіл, щоб підігнати під шматочки курки. Потім змішуємо сметану з майонезом і змащуємо цією сумішшю наше філе і ананаси, зручно це робити силіконової пензлем. В кінці збризкуємо все соком з банки (близько 2 ст. л.).
Відправляємо форму з куркою в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин Дістаємо, посипаємо тертим сиром і готуємо ще 15 хв. до золотистої скоринки. До готового блюда на гарнір відмінно підійде відварний рис.