Куряче філе з яблуками і цибулею

Куряче філе з яблуками і цибулею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготуємо всі інгредієнти.

Куряче м’ясо наріжемо шматочками, як для рагу.

Яблука очищаємо від черешків і кісточок і нарізаємо – не занадто дрібно, інакше можуть розвалитися в процесі гасіння. Яблук потрібно стільки, скільки ви б поклали картоплі, адже гарнір κ цієї страви вже не потрібно. За бажанням, можете очистити їх від шкірки, але я цього не роблю, щоб у готовому блюді яблука були шматочками, а не пюре. Κ того ж, яблучна шкірка – це корисна клітковина.

Дрібно ріжемо цибульку і пасеруємо на сковороді, додавши трохи рослинного масла (нам підійде соняшникову або кукурудзяну олію, але ні в якому разі не оливкова, інакше переб’є весь смак).

Додаємо до цибулі нарізане куряче мяско, зменшуємо вогонь і тушкуємо хвилин 7-10.

Додаємо яблука, сметану, сіль, спеції і тушкуємо ще хвилин 7.

Вуа-ля! Наше куряче філе з яблуками і цибулею готово. Яблучка дали сік, спеції – пряний смак, і навіть філе грудки стає сухим, а соковитим і ніжним. А який аромат на кухні, ви не уявляєте!

Чим ще хороша курка, так це швидкістю приготування – 20 хвилин, і у вас повноцінне «друге блюдо.