Готувати таке блюдо можна з будь-яких видів м’яса, а також з риби, але найбільш часто для його приготування використовують курку.
Інгредієнти
філе куряче – 320 г | |
часточки часникові очищені великі – чотири штуки | |
ароматне рослинне масло – три ст. ложки | |
свіжовіджатий сік лимонний – три ч. ложки | |
свіжий імбирний корінь довжиною до 3 см – одна штука | |
коричневий цукровий пісок – півтори ст. ложки | |
консервований зелений горошок – 85 г | |
довгозерний рис – 230 г | |
велика соковита морква – одна штука | |
листочки свіжої м’яти – одна жменя | |
темний соєвий соус – чотири ст. ложки | |
соковитий помідор невеликий – одна штука | |
червоний болгарський перець великий – одна штука |
Особливість такої страви полягає в тому, що компоненти попередньо обсмажують на сковорідці або сотейнику з періодичним сильним струшуванням або регулярним помішуванням.
Покроковий рецепт
Спочатку треба зварити довгозерний рис, який буде використовуватися в подальшому як гарнір, потім потрібно дрібно натерти очищену імбирний корінь і порубати часникові зубці.
Підготувати велику сковорідку, влити в неї ароматне рослинне масло, як тільки воно розігріється на слабкому вогні, викласти тертий імбир і часник, при постійному помішуванні обсмажувати ці інгредієнти протягом однієї хвилини.
Невеликими смужками нарізати промите куряче філе, викласти його в сковорідку з ароматними компонентами та продовжити процес готування при періодичному помішуванні.
Приблизно через п’ять хвилин, додати зелений горошок, а також соковиту моркву, нарізану тоненькою соломкою, перемішати все, далі нарізати смужками червоний болгарський перець, відправити його в цю ж сковорідку.
Акуратно видалити шкірку біля помідора, потім дрібно нарізати цей овоч і викласти його в сковорідку, гарненько перемішати і обсмажувати з іншими інгредієнтами ще п’ять хвилин.
Влити цитрусовий сік, додати коричневий цукор і соєвий соус, ретельно все перемішати і обсмажувати хвилин п’ять, потім приготоване куряче соте подавати з листочками м’яти і відвареним рисом.