Курячі гомілки готуються в духовці досить швидко, а цей рецепт треба мати завжди під рукою тим господаркам, у яких іноді не вистачає сил або часу на приготування обіду.
Курячі гомілки, приготовані в рукаві, виходять дуже смачними і досить соковитими.
Інгредієнти:
– приправа універсальна для гарніру (чверть ч. ложок);
– гомілки курячі (вісім штук);
– великі салатні листя для оформлення (за смаком);
– приправа універсальна для курки (половина ч. ложки);
– несолоне масло вершкове м’яке (27 г);
– довгозерний рис (58 р);
– горіхове масло ароматне (три ст. ложки).
Процес приготування:
Промити добре курячі гомілки і підсушити їх, потім насипати в підготовлену миску приправу для курки, додати горіхове масло, перемішати. Змастити ароматною масляною сумішшю всі курячі гомілки, перекласти їх в рукав для запікання, закрити з обох сторін і залишити на кухонному столі приблизно на тридцять хвилин.
По закінченні вищевказаного часу перекласти згорток з курячими гомілками у форму і відправити в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на одну годину.
Остудити запечені гомілки, потім вийняти їх з рукава, після цього по інструкції відварити добре промитий рис, як тільки він буде готовий, злити з каструлі, в якій він готувався, всю зайву рідину. Насипати залишилася приправу і додати вершкове масло, перемішати, перекласти рис на блюдо, застелене салатними листям, викласти навколо курячі гомілки і подавати до столу.