Коли звичайні котлети набридають і хочеться різноманітності, приготуйте котлети з курячого фаршу. Соковиті, м’які, ситні і смачні вони сподобаються і дорослому чоловікові і примхливій дитині.
Інгредієнти
Куряча грудка – 250 гр. | |
Молоко – 0,5 ст. | |
Хліб білий – 1 скибочка | |
Яйце куряче – 1 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 70 гр. | |
Олія – для смаження | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком | |
Борошно для панірування |
Для фаршу підійде куряче філе або м’якоть, зрізана з курячих стегенець. Як гарнір можна приготувати картопляне пюре, відварити рис або макаронні вироби. Для людей, що дотримують дієту, курячі котлети з салатом зі свіжих овочів стануть прекрасним повноцінним і низькокалорійним стравою до вечері.
Покроковий рецепт
Підготуємо всі необхідні інгредієнти. Цибуля почистимо від лушпиння. З курячої грудки знімемо шкіру, видалимо кісточки і поріжемо на шматочки. Скибочка хліба размочим в теплому молоці.
Шматочки курки пропускаємо через м’ясорубку разом з цибулею.
Додаємо яйце, солимо, посипаємо перцем і спеціями за смаком.
Кладемо розмочені скибочки хліба і ретельно розмішуємо фарш до однорідного стану.
Ліпимо з фаршу котлетки. Щоб фарш не прилипав до рук, потрібно кожен раз змочувати долоні в холодній воді. Паніруємо заготовки в борошні.
Обсмажуємо курячі котлети в розігрітому рослинному маслі з двох боків до золотистої скоринки.
Подаємо до столу гарячими. До котлет підійде будь-який соус, майонез або кетчуп.