Можливо, приготовані сьогодні курячі крильця, займуть місце у вашому меню з серії гості на порозі?
Інгредієнти
Крила курячі – 12 | |
Масло рослинне – 60 гр. для смаження | |
Прованські трави – 1 ст. л. | |
Сіль, перець чорний. мелений – за смаком | |
Майонез – 3 ст. л. | |
Кетчуп – 3 ст. л. | |
Часник – 2-3 зубки | |
Мед – 1 ч. л. | |
Зелень – кілька гілочок для прикраси |
Швидко в приготуванні, смачно і цілком здатна прикрасити собою навіть святковий стіл. Почастуйте друзів і домочадців не просто смаженими крильцями, а «Курячими крильцями по-середземноморськи». Завдяки смачне соусу, правильно приготовленому основної страви і, звичайно, назвою))), Ви вечеря звичайний, перетворіть на вечерю – незабутній!
Покроковий рецепт
Крила гарненько промиваємо й обсушуємо.
Солимо, перчимо та посипаємо прованськими травками. Залишаємо на 20 хвилин промаринуватися.
Наливаємо в попередньо розігріту сковороду олію, викладаємо крильця і смажимо на сильному вогні з кожного боку до утворення апетитною скоринки. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо ще 5 хвилин.
В цей час готуємо швидко і легко солодко-гострий соус. Для цього перемішаємо кетчуп, майонез, мед. І, додавши до них дрібно порубаний часник, ще раз перемішати. Готово!
Викладаємо крильця на блюдо, прикрашаємо гілочками базиліка (будь-якої іншої зелені). Подаємо з соусом і вашим улюбленим гарніром.
Приємного апетиту!