Крильця в маринаді з соєвого соусу, томатної пасти і меду, виходять солодкуватими, пікантними, дуже незвичайними.
Інгредієнти
Курячі крила – 8 штук | |
Часник – 1 маленька головка | |
Соєвий соус – 3 столові ложки | |
Мед – 2 столові ложки | |
Томатна паста – 1 їдальня ложка | |
Перець червоний, чорний – по щіпці | |
Рослинне масло – для змазування форми |
Існує безліч варіантів, як приготувати курячі крила, але цей, мабуть, один з найпопулярніших. Крильця, запечені згідно з цим рецептом, стануть чудовою закускою під вино або пиво, або просто урізноманітнюють щоденний раціон. Готуються вони легко, з мінімумом клопоту і брудного посуду.
Покроковий рецепт
Підготувати інгредієнти: курячі крильця помити і обсушити, якщо залишилися пір’я – прибрати, часник розібрати на зубці. Якщо мед густий, то його слід розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані.
Змішуємо мед, соєвий соус, томатну пасту до однорідної маси. Додаємо суміш червоного і чорного перцю (по щіпці) і товчений часник.
У підготовлений маринад занурюємо крильця. Ретельно перемішуємо, щоб всі крила були покриті рідиною. Можна накрити посуд з крилами кришкою і кілька разів струснути. Залишаємо маринуватися крила на 1,5-2 години.
Форму для випікання застеляємо фольгою, змащуємо маслом. Можна і не закривати, але оскільки маринад містить цукор, а цукор має властивість пригорати, краще захистити форму, щоб потім легше було її відмити.
Викладаємо у форму крильця, зверху поливаємо маринадом, зверху закриваємо форму кришкою або фольгою і відправляємо в духовку на 40 хвилин. Через 40 хвилин знімаємо фольгу і допікаємо крила ще 15 хвилин. Посипаємо зверху кунжутом, вимикаємо духовку і даємо постояти крил в духовці ще 5 хвилин.
Дістаємо крила і подаємо з гарніром або соусом. Як доповнення можна використовувати гірчицю, майонез, кетчуп, або навіть соєвий соус.