Домашні курячі нагетси мають дуже приємний смак і набагато відрізняються від приготованих в місцях громадського харчування. Таку страву можна вживати як з гарніром, так і з салатами.
Інгредієнти
куряче філе – п’ятсот грам (можна більше, в залежності від порції страви) | |
яйця – кілька | |
борошно для обвалювання | |
спеції – за смаком | |
панірувальні сухарі – для панірування | |
масло – для смаження |
Курячі нагетси є джерел білка і довгих вуглеводів, тому не нашкодять фігурі. Варто уважно поставитися до вибору курячого філе. Краще звернутися до місцевим виробникам або придбати куряче філе в домашніх фермерських господарствах.
Покроковий рецепт
Філе необхідно розрізати на шматочки шириною півтора-два сантиметри, так як необхідно щоб м’ясо було просмажене в короткий термін разом з паніровкою.
Для зручності слід приготувати кілька тарілок, які слід заповнити паніровкою, борошном і яйцями (збити) окремо.
Отже, нарізані шматочки курячого філе ми маринуємо в солі і підготовлених приправах, після чого кожен шматочок дбайливо занурюємо в борошно, збиті яйця і панірувальні сухарі.
Після цього шматочок курячого філе відправляється на розігріту сковорідку. Потрібно бути уважним і готувати тільки з повністю розмороженого м’яса!
Вищеописану процедуру необхідно виконати з кожним шматочком філе, після чого уважно стежити за просмажуванням м’яса. З кожної сторони наггетс повинен просмажиться не менше 4 хвилин, однак якщо паніровка підгорає, слід зменшити температуру нагрівання сковороди. Слід уважно стежити за просмажуванням. Таким чином прожарити всі шматочки філе і викласти в окрему ємність.
Однак курячі нагетси рідко вживають у їжу без добавок. Можна приготувати спеціальні соуси, які порадують ваших рідних і близьких.
Перший рецепт заснований на томатах. Необхідно взяти томатний сік або кетчуп без добавок і додати в нього суху паприку, сіль, перець червоний і чорний. Соус виходить густим і гострим.
Другим рецептом є домашній часниковий соус. Для приготування необхідно взяти сметану і майонез в рівних кількостях. Після чого змішати в рівних пропорціях, додавши одну дрібно перетерту головку часнику. Змішати всі інгредієнти, після чого додати в суміш нарізаний кріп (у зимовий час можна додавати сушений). Соус готовий. Приємного апетиту!