Для курячих стегон важливо вибрати м’ясо з щільною і м’якою шкіркою, щоб шпажка увійшла легко.
Інгредієнти
Курячі стегна 1 кг | |
Гриби – 500 г | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Майонез – 400 г | |
Сметана – 300 г | |
Приправи |
Курячі стегна з грибами – гаряче, до якого піде будь-який гарнір. Нежирне страву можна поєднувати з овочами, крупами або салатами. Холодні і гарячі закуски будуть вдало виглядати поряд з таким шедевром.
Покроковий рецепт
Спочатку нарізаємо дрібно гриби і цибулю. Чим дрібніше, тим легше загорнути в м’ясо.
Спочатку нарізаємо дрібно гриби і цибулю. Чим дрібніше, тим легше загорнути в м’ясо.
Розкладаємо м’ясо так, щоб можна було змастити сметаною і майонезом. Для цього знадобиться половина інгредієнтів. Решта піде на соус. Змащуємо першим шаром – сметаною.
Викладаємо гриби. Змащуємо другим шаром – майонезом.
З’єднуємо шпажками кінці шкурок, загортаючи м’ясо. Обсмажуємо 5-10 хвилин, щоб схопилося.
Готуємо соус – майонез і сметану змішуємо в пропорції 1:1 і додаємо спеції.
Викладаємо шматочки м’ясо на деко і обмазуємо соусом. Якщо залишилися гриби, розкладаємо їх між стегенцями.
Відправляємо в духовку на 30 хвилин. Випікати при 180 градусах без конвекції.