Не знаєте, чим порадувати своїх домочадців, приготуйте смачні запечені стегна з картоплею. Приготування страви не займе багато часу. У складі використовуються доступні і недорогі продукти.
Інгредієнти
Курячі стегна – 4-5 шт. | |
Картопля середнього розміру – 4-5 шт. | |
Майонез – 3-4 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком | |
Приправи для курки – за бажанням | |
Часник – 2 зубчики | |
Масло вершкове – 4 ст. л. | |
Бульйон будь – 1 ст. |
Курячі стегна можна замінити іншими частинами, наприклад, взяти гомілки. Підійде і тушка курки, тільки її попередньо розрізають на декілька порційних шматків. Блюдо виходить смачним і ситним. Можна запікати стегна з картоплею в духовці до обіду, вечері і навіть до святкового столу.
Покроковий рецепт
Стегна промиваємо і кладемо в миску. Додаємо сіль, перець і інші спеції за бажанням. Кладемо майонез.
Добре перемішуємо складу. Намагаємося, щоб вся поверхня кожного стегна була покрита маринадом. Накриваємо миску і залишаємо продукт маринуватися протягом 60 хвилин.
Промиваємо і очищаємо бульби картоплі. Розрізаємо на середні шматочки. Відправляємо порізану картоплю в миску з куркою і маринадом. Добре перемішуємо і залишаємо ще на 5 хвилин, щоб картопля встигла наїстися приправами.
Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Викладаємо мариновані продукти. Вливаємо бульйон. Зверху кладемо 2 неочищених зубчики часнику і шматочки масла. Відправляємо стегна з картоплею в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Коли курка покриється золотистою скоринкою, можна виймати блюдо і розкладати по порційних тарілках.
Кличемо родину до столу.