Плов з картоплею краще варити з жирної курки, так він вийде смачніше і не буде сухим. Дієтична грудка для цього рецепту не підійде.
Інгредієнти
Курка – 1 кг | |
Рис – 500 кг | |
Картопля – 3 шт | |
Цибуля – 1 шт | |
Рослинна олія – 2 ст. л | |
Сіль, приправи – за смаком |
Плов з картоплею – це ситне блюдо, яке відноситься до Азербайджанської кухні. Рис з картоплею відмінно поєднуються і доповнюють один одного.
Для приготування плову з даного рецептом потрібні прості і доступні всім продукти, які є в кожному будинку.
Покроковий рецепт
Готувати плов починаємо з підготовки м’яса. Курку розморозити, якщо це необхідно, нарізати шматками, добре промити, залити холодною водою, посолити і поставити на вогонь. Після закипання курка повинна варитися 20 хвилин.
Поки вариться м’ясо слід підготувати овочі. Для плову нам знадобиться цибуля і картопля. Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями, картоплю чистимо і нарізаємо кубиками.
Тепер необхідно звільнити каструлю, для цього слід перелити бульйон з м’ясом в іншу ємність. В звільнилася каструлю наливаємо олію, викладаємо цибулю і підсмажуємо до золотистого кольору.
На цибулю викладаємо м’ясо, далі йде шар картоплі. Додамо приправи за смаком, я використовую приправу для курки і для плову. Закриваємо кришкою і тушкуємо 5 хвилин на середньому вогні.
Відміряємо потрібну кількість рису, добре промиваємо його і викладаємо наступним шаром, заливаємо бульйоном. Доводимо до кипіння, щільно закриваємо кришкою і ставимо на повільний вогонь.
Як тільки рис вариться – плов готовий. Приємного апетиту!