Інгредієнти
Кус-кус – 200 г | |
Вода – 300 мл | |
Куркума – 2 чайні ложки | |
Сіль – за смаком | |
Журавлина – 3 — 5 столових локжи (суха) | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Лимонний сік – 1 — 2 столові ложки (або за смаком) | |
Зелень – по сезону | |
Вершкове масло – 50 — 80 г | |
Кедрові горішки – для посипання |
Як приготувати Кус кус з журавлиною та прянощами
Кус кус готується дуже швидко. Якщо додати журавлину виходить досить таки цікавий смак (можна додати вишню або родзинки). Зелень додавати треба свіжу по сезону, наприклад, петрушку, кріп, кинзу, базилік (я клала кучеряву петрушку). Прянощі можна додавати будь-які, які вам більше подобаються.
Покроковий рецепт
Необхідні інгредієнти…
Кус-кус змішати з сіллю, перцем, куркумою і журавлиною.
Залити суміш окропом (1:1,5), додати лимонний сік, перемішати, дати постояти близько 5 хвилин.
Додати дрібно нарізану зелень.
Додати масла, перемішати, закрити кришкою і дати настоятися.
Викласти кус-кус на тарілку, присипати зверху злегка підсмаженими кедровими горішками.