На сьогоднішній день вибір в квасі великий, виробники пропонують нам усілякі різновиди даного напою. Квас з прянощами, квас з фруктовими добавками.

Інгредієнти
| вода – 6 л | |
| концентрат квасу – 750 г | |
| дріжджі – 15 г | |
| материнка – 20 г | |
| м’ята – 20 г | |
| меліса – 2,5 м | |
| листя смородини – 5 шт. | |
| чебрець – 2,5 м | |
| розсипний чорний чай – 15 г | |
| мед – 10 г |
Але самим корисним, на наш погляд, є той квас, який зроблений в домашніх умовах або по рецептурі бабусь. У ньому немає підсолоджувачів, хімічних добавок, інших речовин, які хоч і створюють нові смакові межі цього напою, але по суті псують його. Квас, містить у собі фруктові добавки, підсолоджувачі, хімічні речовини і барвники, – це вже не квас, це новий напій, який містить у своїй основі частина формули квасу.
Покроковий рецепт
Закип’ятіть воду в каструлі, киньте материнку і м’яту.
Потім додайте мелісу, листя смородини, чебрець і розсипний чорний чай.
Коли вода охолоне, влийте концентрат квасу і покладіть мед. Отриману рідину розмішайте і залишіть у теплому місці на всю ніч.
Вранці розмішайте і процідіть через сито. Розлийте в зручну для вас тару і поставте в холодильник.
Після того як охолоне – можна пити. Квас з травами готовий!
