Квашена капуста

Квашена капуста – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цей рецепт настільки простий, що з ним впорається, мабуть, навіть дитина. Але результат вас порадує і різноманітить ваш зимовий вечерю.

Покроковий рецепт

Перш за все приготувати всі компоненти. Капуста повинна бути зимових сортів, краще всього белокачанка.

Моркву очистити і помити. А далі починаємо шаткувати капусту на свій смак (більші чи менші).

Коли капуста готова, подрібнюємо моркву на крупній тертці.

Потім до овочів додаємо сіль і спеції і починається найважливіший етап приготування-необходимл перетерти овочі з сіллю до такого стану,поки на робочому столі не з’явиться сік. Саме він надалі дозволить нашим овочів закваситься.

Як тільки виділився сік,можна перекладати нашу капусту в посуд,в якій вона буде сквашиваться. Прибираємо її і ставимо під гніт у приміщення з кімнатною температурою. Як тільки зауважимо,що виділився сік з овочів почав киснути, можна винести в прохолодне місце. У мене процес квашенья займає 5 днів. Але дивіться по своєму смаку. Кожен день потрібно перевертати капустку,поки вона кваситься. Коли квашена капуста готова-прибираємо його в холодильник і використовуємо для потреби. Вона просто незамінна в таких стравах як борщ, вінегрет і т. д. Приємного апетиту!