Салат з буряка з капустою і гранатом

Салат з буряка з капустою і гранатом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Апетитний, смачний, а головне – корисний овочевий салат, в якому основний тон задає відварений буряк. Свеколка доповнено подрібненої білокачанної капустою, свіжою морквиною і гранатовими зернами.

Інгредієнти

Капуста – 250 гр білокачанна
Буряк – 1 штука варена
Морква – 1 штука
Гранат – 1/4 штуки
Сіль – за смаком
Цукор – 2 щіпки
Олія оливкова – 25 мл

Як приготувати Салат з буряка з капустою і гранатом

Рецепт не представляє складності, адже інгредієнти для нього потрібно просто подрібнити і потім з’єднати в загальній мисці. Правда, слід попередньо відварити основний інгредієнт – буряк. Інші овочеві інгредієнти (білокачанна капуста, морква) використовуються для салату в свіжому вигляді. Овочеві компоненти простого і корисного салату доповнені гранатовими зернами, які надають готовому страві пікантності. Салат заправляється олією. В ідеалі масло повинно бути оливковою, але можна взяти і соняшникова, наприклад.

Для готування салату візьміть каструлю (для варіння буряків), обробну дошку, ножик, тертку, ложку для перемішування, миску. Подробиці приготування салату з буряком і капустою описані в нижчеподаному рецепті, а супроводжуючі фото зроблять процес готування простим і легким.

Покроковий рецепт

Інгредієнти підготовлені, можна приступати до їх подрібнення. Порядок нарізки інгредієнтів значення не має, пропонуємо почати з шинкування капусти. З качана знімаємо верхні листочки, тонко шаткуємо капусту на обробній дошці. Капустяну нарізку переправляємо в миску.

Наступний інгредієнт для овочевого салату – відварений буряк. Очищаємо остиглу буряк від шкірки, потім подрібнюємо її з допомогою терки з середніми отворами.

Аналогічним чином поступаємо і зі свіжою морквиною. Очищаємо його від шкірки, натираємо. Перекладаємо подрібнену моркву до капусти і буряка.

Основні інгредієнти овочевого салату подрібнені і знаходяться в мисці. До них залишилося додати зерна граната. Очищаємо зручним способом гранат, витягаємо зерна і перекладаємо їх до подрібненим інгредієнтів салату.

Салат приправляємо до смаку сіллю, можна додати трохи цукрового піску (на ваш розсуд). Вливаємо для заправки рослинне масло.

Перешиваємо інгредієнти салату ложкою.

Смачний овочевий салат з відвареного буряка, свіжої капусти, моркви і гранатовими зернами готово! До столу подаємо його в загальному салатнику або розкладаємо по креманкам і подаємо порційно. Приємного вам апетиту і здоров’я!