Кислі з гостротою і терпкістю.
Інгредієнти
огірки – 1 кг | |
часник – 5 зуб | |
гострий перець – половина | |
перець горошком – за смаком | |
лавровий лист – 3 шт | |
кріп – пучок | |
листя хрону – 2 шт | |
естрагон – пучок |
Огірки можна заготовлювати різними способами. Найулюбленіший спосіб моїх рідних кислі, з гостротою огірочки. Спосіб приготування таких овочів дуже простий і зберігаються вони у власному розсолі при температурі 8-1 градус в холодильнику близько ммесяца. Але повірте,так довго вони у вас стояти не будуть.
Покроковий рецепт
Найбільше часу (крім самого квашення) в цьому рецепті займає підготовка всіх продуктів. Дуже важливо правильно підготувати огірки.Я обрізаю з двох сторін хвостики, так як саме там знаходиться найбільше бруду. Коли огірочки промили і обрізали відставляємо їх, щоб вони висохли. А в цей час готуємо спеції. Часник очищаємо від шкірки, розрізаємо навпіл. Лавровий лист промиваємо.гострий перець нарізаємо на шматочки. Якщо хочемо погостріше, то насіння не прибираємо, для більш легкого смаку можна прибрати все насіння.Листя хрону, кріп з парасольками, естрагон ретельно промиваємо під проточною водою і розрізаємо ножицями на невеликі пучки, все це змішуємо в окремому посуді.Спеції готові!
Тепер переходимо до укладання огірків в банки. На дно викладаємо всі спеції-2-3 зубчики часнику, пучок трав’яної суміші, гострий перець, перець горошком, лавровий лист на них виставляємо овочі стовпчиком. У літрову баночку поміститься приблизно 8-9 невеликих огірочків. Зверху кладемо парасольку кропу і листочок хрону.
Далі готуємо розсіл. Я дуже люблю холодну заливку, мені здається, що зроблені таким чином овочі більш хрусткі і щільні. У склянку наливаємо 100 мл води, туди додаємо 1 ст ложку солі і ретельно перемішуємо. Виливаємо цю суміш в банку і додаємо води до горлечка. Воду використовую звичайну з крана з фільтром. Всі накриваємо кришкою. Залишилося почекати приблизно 3 дні якщо температура в приміщенні, де знаходяться огірки +28 +30 градусів.
Після того, як пройшло 3 дні огірочки готові. Можна їх їсти і додавати в улюблені салати. Щоб вони не переквасились можна поставити огірочки в холодильник. Там у своєму розсолі вони можуть зберігатися 1 місяць. Так само можна закупорити їх на зиму. Для цього весь розсіл потрібно злити. Всі огірочки переполоскать, тому що на них багато муті. Залити їх кип’яченим розсолом з розрахунку 1/3 ст. л. на 1 л банку. Закрити герметично і простерлизовать 40 хв.
Страва готова!
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!